Friday, September 14, 2012

Din seria Niros Uscaen (continuare)

Am spus, ca sa nu pierd mesajele primite cu diverse ocazii de la un prieten vechi le voi nota aici. Sunt greoaie, dar mesajele sunt de buna credinta si din suflet.

24 Iulie 2012
Ne marginim la oceanul imposibilitatilor noastre, unii abrupti ca o reduta a rezistentei in fata provocarilor, altii lin, cu ris de inundare pana la aneantizare. Fiecare isi trimite cohortele curiozitatii sa se scalde in ape putin adanci si ne infatuam cu insignifianta secretului ascuns de ele, decretand etern posibil imposibilul. Cautatori in apele adanci, asanatorii sunt cei care fac din nisipul imposibilului insule ale posibilului in largul oceanului unde stau de veghe, ca in avanposturi, singuraticile genii, cavaleri sub steagul cauzei umanitatii, insa prezentu-i notifica in registrele urgentei, grav afectati de molima lumescului si ai carei germeni din familia pecuniarului au devenit tot mai imuni la penicilina mucegaiului uman, iar vamesii incornorati au blocat accesul gentamicinei DIVINE cu un aflux de surogate, adevarate sofisme la indemana mintilor a caror bezna n-a fost penetrata de lumina farului absolut.

15 August 2012
Izvorul e datul prin a carei curgere palpita viata, prezenta lui racoreste atat vanatul cat si vanatorul ce salasluiesc pe taramul sufletelor noastre caci noi insine suntem vanatorul cat si vanatul chiar daca aparent si iluzoriu vanam aproapele si dreptul lui egalitar.
Maria reprezinta izvorul tamaduirii unei lumi pervertite si pervertitoare, al carei dignostic maladiv, pervertirea, nu este genetic ci o mutatie insidioasa a individuatiei dinspre gloria abstracta catre una pragmatica, pecuniara, sustinuta de bastioanele egoismului ce au legiferat prin starea de necesitate Cezarul, forma absconsa a egocentrismului sau. Egoismul e microbul ce ne darama din interior constructia nativa a CREATORULUI bazata pe IUBIRE si doar iluminarea ne indruma catre cainta, poarta menita sa o deschidem benevol. AVE MARIA!

8 Septembrie 2012
Bolnavi de iubire, tanjim la oblojirea si la sarutul ei fara a ne gandi, cel putin, la chintesenta, la valoarea intrinseca a iubirii, iertarea, toleranta, cei doi piloni ai demersului caritabil, daca nu firesc, de a ne regasi ca si creatie divina, nu de a ne reinventa. Acest nucleu al iubirii e panaceul tuturor suferintelor noastre trupesti si sufletesti. Pierzand esentialul devenim hidosi in sinea noastra chiar daca ambalajul carnal ne lauda prezenta cu un "Made in Don Juan", iar statutul social ne impauneaza porumbelul sufletului expunandu-l firestei vanatori a celorlalti. Suntem consemnati intr-un dat istoric si doar iubirea e calea ce transcede granitele temporale, evadand din gratiile meschinariei, ipocriziei, ale nefirescului primordial, redevenind porumbelul alintat dintr-un firesc primordial. MARIA e dovada ca se poate. AVE MARIA!

No comments:

Post a Comment