Thursday, August 1, 2013

Vise

Oare avem nevoie de o lume locuita concret de ingeri pentru a crede in ea? Trebuie sa o putem atinge, simti, intelege pentru a fii convinsi ca ea exista?
Dincolo de concret exista lumi de spirite, de ingeri, de fiinte pe care ochiul nostru nu le poate vedea, insa sufletul, in anumite circumstante, da, le poate vedea cu ochii lui. E o intreaga desfasurare de forte acolo, sunt evenimente care se intampla, e bucurie si tristete si acolo in concordanta cu ce e aici. Ei ne vad si ne inteleg, noi insa putem sa-i acceptam prin credinta, pe nevazute, si doar uneori pe simtite.
Pentru cei care cred, dar mai ales pentru cei care nu cred mi-as dori sa putem punem noi bazele, aici pe pamant, unei lumi de ingeri, de oameni cu suflete de ingeri, inainte de a ajunge sa o vedem pe cea din cer.
Una din cai ar fi aceea de a visa si de a nu lasa visele sa moara. Inca din copilarie noi visam sa facem lucruri marete, altii avem puterea sa mai visam si cand ne facem mari, iar unii dintre noi chiar dam viata acestor vise.  Insa, intro lume guvernata de indivizi care nu au intentii bune si nu sunt patrioti, de oameni care nu-si iubesc semenii si nu iubesc pamantul pe care traiesc, multe vise mor. Ti-e greu sa mai visezi cand trebuie sa stai la panda ca sa te feresti de pricole, iar atunci cand in sfarsit ai reusit sa pui deoparte cateva vise, nu iti permiti sa le exprimi caci stii ca nu vor fi sustinute.
Uiti sa visezi, intri intro stare de mahmureala, esti obosit si bulversat. Iar acolo unde lumea nu mai viseaza e greu ca ceva maret sa se construiasca.
 

No comments:

Post a Comment