Thursday, July 3, 2014

Peste cerurile cerurilor




Frumos vorbit despre Inaltarea Domnului: http://www.crestinortodox.ro/religie/inaltarea-domnului-124926.html

Sfarsit de mai

Mai mult nu putem fi iertati decat pe Golgota. Mai mult nu putem fi iubiti decat in duminica Invierii. Mai mult nu putem fi mai pregatiti decat azi, nu un maine amanat mereu. Sfarsit de mai multe griji. Sfarsit de mai multe depozite umplute pentru noi, cu saracii murind la usa.

Sfarsit de mai multe barfe debitate dupa prea multe halbe. Sfarsit de mai multe cereri de ajutor refuzate. Sfarsit de mai multe paraclise fusarite. Sfarsit de mai, cu perspectiva Ispasului: inaltare. Ascensiune spre Cer.

Peste cerurile cerurilor
Ziceam acum doi ani un cuvant al Sf. Nicolae Velimirovici. Parafrazez din memorie: Hristos S-a inaltat peste cerurile cerurilor..... Inaltandu-Se, El a binecuvantat cu mainile care purtau ranile cuielor.
[...]
Dincolo de pretul benzinei si al gazului, trebuie sa fim preocupati si de devenirea noastra spirituala. Stim doua lucruri:
1. Vom muri!
2. Nu exista moarte!
[...]
Pr. Doru de la Frata imi aminteste o stire cutremuratoare: 15 milioane de ucrainieni au fost lasati sa moara de foame in 1934 de catre sovietici, pentru ca se opuneau colectivizarii... Ziua eroilor, ziua iertarii, ziua inaltarii plansului nostru pana la cer. Rugaciunea este o doina. Nu jelim, dar ni-e dor de Tata.
[...]
Nu divortam de Trupul mistic!
[...]

"Cel mai important efect al globalizarii este solidaritatea. Durerea unui popor devine durerea tuturor. Solidaritatea ne da sansa de a descoperi ca suntem o familie umana, legati de bine sau de rau. Ne ajuta sa depasim barierele de rasa, culoare si religie." ("Romania Libera")"

No comments:

Post a Comment