Tuesday, July 15, 2014

Hristos E Iubire!


Iubire. Aceasta inteleg acum cand mi s-a vorbit de Hristos. Ma bucur si vreau sa dau mai departe sa inteleaga si sa se bucure toata lumea.
Vorbesc de Hristos si mi se raspunde: "biserica a facut atrocitati in trecut si face si acum". Da, dar cine e biserica? Biserica a fost intemeiata de Hristos care a propovaduit iubirea, curajul, virtutea si nu atrocitatile, dar e formata din oameni si nu e om care sa nu aiba pacat. Din pacate, ceea ce au facut si fac unii oameni a daunat si dauneaza imaginii bisericii. Dar sa nu uitam ca tot in biserica gasim cu adevarat oameni sfinti si oameni cu harul Duhului Sfant, gasim rugaciune curata, loc de savarsire a tainelor lui Dumnezeu.

Vechiul testament, mi se spune cu dragoste, este o carte plina de simboluri. Nu poti sa spui ca Dumnezeul dragostei e cel care indeamna la crima in timp ce trimite 10 porunci pe pamant, iar una dintre ele spune sa nu ucizi. Ceva nu se leaga si Dumnezeu nu se contrazice, decat daca nu intelegem cu adevarat mesajul. Cineva replica: "Dar Moise l-a omorat pe egiptean". Cine e egipteanul? Moise a ucis egipteanul din el si a renuntat la ceea ce primise la curtea faraonului pentru a salva poporul sau. Cam asa e tot vechiul testament mi se spune, sa nu cazi in iluzie. Steinhardt: "În Vechiul Testament, Dumnezeu i Se dezvăluie lui Moise numai ca legiuitor şi aspru judecător; Hristos desăvârşeşte revelaţia şi ne descoperă Sfânta Treime făuritoare, mântuitoare şi mângâietoare, adică pe Dumnezeul îndurării"[...] "Poate că e bine să ne aducem cât mai des aminte de cuvântul Sfântului Isaac Sirul: „Nu huliţi spunând că Dumnezeu e drept”!, cuvânt la prima vedere paradoxal şi scandalos, în fapt profund ortodox şi adevărat, şi neavând de ce ne sminti. Căci dacă Dumnezeu ne va judeca numai după dreptate, suntem cu toţii pierduţi, nici unul nu va ieşi izbăvit dintr-o judecată exclusiv dreaptă şi contabilă[Psalm 129. 3-4: „De Te vei uita la fărădelegi, Doamne, Doamne, cine va suferi?"; Psalm 142, 3: „Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta."
 http://nicolaesteinhardt.wordpress.com/2011/11/16/iertarea/

New age: se pune pe aceeasi treapta Hristos cu iluminatii lumii. Cum asa? Cum adica Hristos a fost unul dintre iluminati? Hristos e fiul lui Dumnezeu!  E peste tot ce a fost si va fi vreodata un om oricat de iluminat ar fi el. Hristos e Dumnezeu pe pamant si e unic, iar crestinismul nu e prostie, cucernicie tampa si lasa: http://www.razbointrucuvant.ro/2011/02/23/crestinismul-respinge-prostia-si-pasivitatea-lasa-ca-pe-erezii/

http://ancatodirica.wordpress.com/2014/05/22/holograma-si-viata-new-age-si-hristos/

Hristos e in toate lumile, universurile si peste cerurile cerurilor, caci el e fiul si e unic.
Poti tu iubi cat a iubit el?
http://www.crestinortodox.ro/religie/inaltarea-domnului-124926.html


Dumitru D: "Intr-un final toate religiile Il vor recunoaste pe Hristos".
El e "baiatul cel bun" si de ce?
Pentru ca iubeste creatia, nu e naiv, e destept, e curajos si e hotarat... E Calea, Adevarul si Viata.

Petre Tutea:
"Eu încerc o experientă: încerc să mă deparazitez de filosofie, de păduchernita metafizicii. Cioran s-a deparazitat mai demult, desi face filozofie. Un prieten de-al meu zice: te deparazitezi, dar folosesti sculele ei. Da, dar dacă mă urc în tren, nu înseamnă că zeul meu e calea ferată. În Evul Mediu s-a formulat de către filozofii sireti teoria adevărului dublu: secundum fidem - adevărul după credintă si secundum rationem - adevărul după ratiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească pînă îi ia dracul... Că poti, în filozofie, să rătăcesti pînă devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au nici un adevăr. Babele evlavioase merg la absolut rugîndu-se, iar filozoful trăncănind silogisme."






No comments:

Post a Comment