Tuesday, November 12, 2013

Suntem


Suntem ceea ce mancam, suntem cum mergem, suntem cum scriem, suntem cum vorbim, suntem cum gandim, suntem cum cantam, suntem cum ne miscam, suntem tot ceea ce facem, ceea ce simtim, ceea ce respiram, etc. Suntem fiecare suflare si fiecare miscare, suntem fiecare unda emisa de noi si fiecare gand lasat in urma noastra, trait in prezent sau trimis in viitor sa ne astepte acolo. Se spune ca o bataie de aripi a unui fluture in Japonia poate provoca un uragan in alta parte a lumii. Asadar, orice vibratie emisa de noi are un rezultat. Ceea ce inseamna ca nu suntem de capul nostru si ca merita sa facem eforturi maxime ca sa fim cat mai frumosi, cat mai dedicati si delicati. Pentru ca suntem legati intre noi, actiunile noastre (ca si noi) se intersecteaza inevitabil ca si undele radio dintr-un oras.  E important ce transmitem deci de pe frecventa noastra pentru ca undeva aceste unde pot fi receptate si pot modifica stari sufletesti. Ca atunci cand tu te gandesti sa faci un lucru pe care, in mod normal, nimeni nu l-ar face si apoi, gandul tau a fost receptat de sufletul altcuiva, iar acela, pe un fond roditor pentru aceasta samanta a gandirii, creste un gand concret ca o floare in desert si face acel ceva cand i se iveste ocazia, uimind o multime de oameni in jurul lui. E doar un posibil scenariu, dar posibilitatile sunt multiple. Iar cheia magica a acestor trairi si deveniri este iubirea. Ea este fondul roditor pe care creste tot ce este bun.
Suntem ca niste flori care, in functie de eforturile noastre, devenim frumoase fiecare intr-un alt fel. Cu cat suntem mai plini de iubire cu atat mai mult devenim flori rare.  Si, pentru a deveni niste flori frumos mirositoare, nu e de ajuns doar sa fim si sa inflorim, trebuie sa daruim. Adevarata daruire inseamna o revarsare a iubirii noastre.
Sfantul Apostol Pavel spune: "Ori de mancati, ori de beti, ori altceva de faceti, toate spre slava lui Dumnezeu sa le faceti" (I Corinteni 10, 31).

No comments:

Post a Comment