Tuesday, September 23, 2014

STOP





STOP Cu cheltuielile aiurea!
-          Stiu ca tu castigi bine si pentru tine imaginea conteaza, dar nu toate investitiile tale trebuie sa coste multi bani! E ziua cuiva si vrei sa-I faci un cadou? Crezi ca va fi cel mai fericit om daca ii cumperi un cadou de genul ceva de imbracat sau un parfum scump  si care poate nu-i place? Ce ar fi daca i-ai cumpara o carte buna care sa zicem ca te costa 30-40 ron sau ceva handmade? Sau poate un CD cu o opera  buna , iar atunci cand il asculta s-ar putea gandi la tine? Nu-i place muzica clasica si nici sa citeasca? Poate ii place Jazz-ul sau poate ai aflat déjà care e formatia sa preferata! Sau, in urma unei discutii, poate v-ati legat de ceva si discutia a devenit fun, atunci poti sa-I oferi ceva simbolic pentru a-I aminti de acel moment minunat. Nu intotdeauna cadourile scumpe ii aduc bucurie celui care le primeste, de cele mai multe ori, cadourile care exprima umanitate si intaresc legaturile dintre oameni aduc mult mai multa bucurie. Nu aveti idée cat de mult m-am bucurat cat am primit o pagina desenata de un copil! O pastrez ca pe cea mai pretioasa opera de arta!
BTW: trufia e un pacat de moarte!
-          Vrei  sa-ti amintesc ca mai bine iti faci o salata sau trantesti niste paste intr-o cratita cu apa fiarta decat sa mergi la fast-food? Cred nu mai e cazul! O stii déjà, cu siguranta;)! BTW:Se zice ca hrana influenteaza calitatea gandurilor , nu mai zic de calitatea sanatatii tale!
-          Cade dulapul pe tine cu haine si tu continui sa vanezi reduceri si ocazii?? (hah, chiar crezi ca acela e pretul correct?! O fi, nu zic nimic!) Chiar nu te poti abtine sa iei si lucrul acesta pt ca e asa de dragut, te avantajeaza si e la moda? Ok, sunt banii tai, dar gandeste-te la urmatoarele: - incurajezi consumul; - incurajezi  cheltuirea resurselor naturale; - incurajezi moda (eu nu prea sunt de accord cu asta pentru ca moda inseamna, exceptand frumusetea, multi bani in buzunarele multora). Daca totusi nu te poti abtine, fa macar un pachet cu hainele pe care nu prea le mai porti si daruieste-le cuiva care are nevoie de ele!
-          Chiar ai nevoie de o casa cu 30 de camere??? Stii cati oameni sunt fericiti in numai doua camere, poate chiar si intro camera? Nu spun sa traiesti in saracie lucie, BTW: ce e mult nu e bun! 
-          Nu te inteleg atunci cand tu iti cumperi o masina mai scumpa decat casa ta, doar de dragul imaginii. Si mai ales cand reusesti sa iti busesti afacerea (ai cheltuit cam mult cu asta!), sau poate chiar sa iti busesti viata!!!

No comments:

Post a Comment