Friday, August 1, 2014

Despre fericirea sintetica

De la TED:
<<Simulam experientele, adica incercam sa ne dam seama cum este inainte de a trai experienta respectiva. Prejudecata impactului: tendinta simulatorului de functiona rau, de a te face sa crezi ca diferitele rezultate sunt mai diferite decat sunt ele de fapt.
Sistem imunitar al psihicului: un proces de sisteme cognitive in mare parte non-constinete, care ne ajuta sa schimbam vederile asupra lumii, astfel incat sa ne simtim mai bine in lumile in care ne gasim.
Fericirea sintetica e ceea ce avem cand nu obtinem ceea ce vrem.
Adam Smith: "Marea sursa atat a suferintelor cat si a dezordinelor din viata umana pare sa provina din supraestimarea diferentei dintre o situatie permanenta si alta. Unele dintre aceste situatii ar merita, fara indoiala, sa fie preferate altora, dar niciuna dintre ele nu merita sa fie urmarita cu acea pasionata inflacarare care ne face sa violam regulile fie ale prudentei, fie ale justitiei; sau sa corupem pacea viitoare a mintilor noastre, fie prin rusinea data de amintirea nesabuirii  noastre, fie prin remuscarea pentru oroarea nedreptatii noastre."
Dorintele si grijele noastre sunt toate exagerate intr-un anumit grad, fiindca avem in noi insine capacitatea de a fabrica chiar lucrul dupa care alergam cand alegem experienta.>>

No comments:

Post a Comment